2016. február 23., kedd

Presztízs értékű megmérettetések


Az Openhouse Országos Ingatlan Hálózat mindig is fontosnak tartotta franchise partnerei, ingatlan értékesítői és hitel ügyintézői elismerését. Évről – évre egyre nagyobb presztízst jelent a legjobbak között való szereplés, mind a franchise partnereknek, mind a Kollégáknak!
Elismerésre kerül a legjobb iroda, ahol nem kevesebb, mint 39 franchise partner versenyez. Továbbá az év értékesítői is jutalmat vehetnek át, ők immár 428-an vannak országszerte!
„Franchise partnereink és Munkatársaink jutalmazása a kezdetektől fogva, tehát immár 10 éve sarkalatos pontja és mozgató rugója az ingatlan hálózatunknak. Ezeket a megmérettetéseket a Kollégák kicsit sem teherként, hanem inkább célként élik meg a mindennapokban. Az év értékesítője vagy az év hitelügyintézése egyéni elismerés, tehát itt egyénileg küzdenek a Kollégák. Az év irodája címet azonban csak azok nyerhetik el, akik egész évben közösen dolgoznak és összefogásukkal erősítik az várost, az irodát!” – számolt be Molnár Szabolcs Tulajdonos Úr a díjátadó ünnepségen.
Az ünnepségen Molnár Szabolcs Tulajdonos Úr, Weicher András Fejlesztési Igazgató Úr és Szegedy Péter Szakmai Igazgató Úr adták át a díjakat.

Kategóriák és a díjazottak

2015. év legkiválóbb hitelspecialistái
Irodára jutó volumen alapján

1. helyezett: Nicklné Szilágyi Melinda- Sopron
2. helyezett: Tóth Adrienn- Győr
3. helyezett: Fodor Roland- Jászberény
  

2015. év legkiválóbb hitelspecialistái
Teljes volumen alapján

1. helyezett: Horváth Csaba- Siófok, Szombathely
2. helyezett: Kovács Judit- Tata-Tbánya-Komárom
3. helyezett: Nicklné Szilágyi Melinda- Sopron-Csorna


2015. év legkiválóbb
Hitelspecialistái, Proaktivitás díj

Fodor Roldand- Jászberény


2015. év legkiválóbb értékesítői
Év értékesítője

1. helyezett: Várdai Andrea – Siófok

2. helyezett: Bubla Zoltán – Mosonmagyaróvár

3. helyezett: Fülöpné Máté Ildikó – Győr

2015. év irodája

1. Openhouse Győr

2. Openhouse Siófok

3. Openhouse Sopron


„A díjazott értékesítőknek és az irodák munkatársainak szívből gratulálunk és köszönjük a tavalyi évben nyújtott kimagasló teljesítményüket. 2016-os évre is hasonló eredményeket kívánunk és buzdítjuk a többi franchise partnert is, legyenek 2016 évben Ők is a díjazottak között!” – zárta a díjátadót Szegedy Péter Szakmai Igazgató Úr.


2016. február 15., hétfő

Nem érdemes a lakásbiztosításon spórolni!

Soha ne fess az ördögöt a falra! Még mielőtt megtörténik a baj, gondolkodjon el, mindent bebiztosított otthonában? Hiszen ma már a legtöbb lakástulajdonosnak van valamilyen biztosítása, de hogy ez elégséges védelmet jelent-e, az bizony csaj akkor derül ki, ha kára keletkezik. A piaci szakemberek általános tapasztalata az, hogy az emberek többsége alulbiztosítja vagyonát.

Nem érdemes a lakásbiztosításon spórolni! Ha ezt teszi, rendkívüli kockázatnak teszi ki a családját, hiszen ha egy káresemény után nincs meg az elégséges biztosítási fedezettel, pláne fedezet nélkül vannak az ingatlanok és az ingóságok, az a teljes anyagi romlást jelentheti a család számára.
Lássunk néhány jó tanácsot a lakásbiztosításhoz az Openhouse tanácsadóinak segítségével!
Pontos és fontos a jó leírás
Biztosítás kötésénél pontosan határozzuk meg az értéket, ne a piaci, hanem az újjáépítési/pótlási érték számítson! Az alulbiztosítottság gyakran annak a következménye, hogy az ügyfelek általában nincsenek tisztában a biztosítási alapokkal. Az első lépés mindig az ingatlan és az ingóságok értékének a meghatározása. Itt az a szabály, hogy ingatlan esetében az újjáépítési, ingóság esetében pedig a pótlási értéket kell figyelembe venni. Egy nagyobb kár esetén ugyanis a piaci érték nem irányadó, a biztosítónak azt az összeget kell térítenie, amelyből az adott ingatlan újra felépíthető, illetve az ingóság újra beszerezhető.
Vettünk-e új tárgyakat?
Évforduló előtt tekintsük át az elmúlt év vagyongyarapodását! Milyen új ingóságokra tettünk szert, mennyit gyarapodott az ingatlan? Ha igen, ezt vezessük át a szerződésünkbe! Ennek a legegyszerűbb módja, ha felkeressük a biztosítási tanácsadónkat, és bejelentjük a módosítási igényünket.
Kell a számla is!
Fontos tudni, ha káresemény történik, a biztosított a bejelentéskor köteles bizonyítani, hogy valóban a birtokában volt a vagyontárgy, amelyet a biztosítási esemény következményeként kár ért. A biztosító ugyanis a megadott biztosítási összeget abban az esetben fizeti ki, ha a károsult bizonyítani tudja, hogy a vagyontárgy a tulajdonában van. Ezt tanácsos hivatalos számlával, vagy egyéb dokumentummal igazolni. A kár nagyságrendjének alapján a legjellemzőbb káresemények egyébként a betöréses lopáskár, a vezetékes vízkár és a tűzkár, gyakoriság szempontjából pedig a vezetékes vízkár és az elemi károk. A számlát tehát új vagyontárgy vásárlásakor őrizzük meg!
Kérjen Ön is All risk biztosítást!
Az angolból magyarosított „minden kockázat” elnevezésű biztosítás – ahogy a nevében is benne van - összkockázatú, vagyis minden kockázatra kiterjed. (Ez alól természetesen vannak kivétel, például a biztosított szándékos károkozása a saját vagyonában.)
Ennél a típusnál az a lényeg, hogy a biztosítása szolgáltatása all risk biztosítás esetén sokkal jobb, mindenre fizet, ami nincs kizárva. Egy átlagos, normál biztosítás csak azokra a kockázatokra fizet, amelyek a biztosítási feltételekben szerepelnek. A feltételben meghatározzák, melyek a biztosítási események, és ha azok a feltételben leírt módon bekövetkeznek, akkor fizet a biztosító. Például viharkár esetén meghatározzák, hogy milyen sebességű szél vagy milyen mennyiségű csapadék okozhatja a kárt. Megkérdezik a meteorológusokat is a kár esetén, hogy a sebesség vagy mennyiség tényleg akkora volt-e. Ha nem teljesül valami, akkor a biztosító nem fizet.


2016. február 10., szerda

Ügyfél kiszolgálásban a legjobbak között

VII. alkalommal került megrendezésre januárban a „Kiválóság az Ügyfélkiszolgálásban” üzleti verseny. Hazai vállalkozások három kategóriában – személyes, telefonos és elektronikus – indulhattak, ám a döntnökök méretüket tekintve is vizsgálták a kis,- és közép vállalatok, valamint nagyvállalatok ügyfélkiszolgálásának minőségét. A végleges döntés meghozatala előtt, próbavásárlások és az ügyfél kiszolgálási pontok tesztelése mellett közel 6500 ügyfél véleményét is megkérdezték az érintett cégek kiszolgálásáról.

Mind három kategóriában dobogón végzett a több mint tíz éves szakmai tapasztalattal rendelkező Openhouse Országos Ingatlan Hálózat. Személyes ügyfélkiszolgálás kategóriában a második helyezettnek járó trófeát nyerte el a sikeres Franchise hálózat, olyan versenytársat meg előzve, mint a KIA Motors Hungary Kft. Telefonos illetve elektronikus ügyfél kiszolgálás kategóriákban a dobogó harmadik helyén végzett.


Az Openhouse tevékenysége során nagy hangsúlyt fektet az ügyfélkiszolgálás minél magasabb színvonalára - ezt többek között értékesítőik folyamatos képzésével, és ügyfélbarát informatikai rendszerünkkel is biztosítják. Az ügyfél kiszolgálás maximalizálását szem előtt tartva december elején mutatta be az Openhouse Országos Ingatlan Hálózat új weboldalát, mellyel egyben fennállásának 10. évfordulóját is ünnepelte 2015-ben.
A hazai ingatlan hálózat jelmondata, amely egyben filozófiájuk is kiválóan mutatja a sikereik alapját:
 „Profizmus az ingatlanszakmában, megszállottság az ügyfélkiszolgálásban.Bízza profikra ingatlanügyeit!”

CSOK- Februártól ismét változott

Februártól ismét változnak az új otthonteremtési támogatás szabályai. A cél az, hogy még többen vehessék igénybe az úgynevezett csok-ot, és minden magyar család a lehető legolcsóbban juthasson otthonhoz. A kormány két rendeletbe foglalja februárban a program korábbi kereteit; ezek egyike a régi, a másik pedig az új építésű lakásokkal kapcsolatos.
A legnagyobb újdonság az, hogy hamarosan már az egy- és a kétgyermekes családok is igénybe vehetik a támogatást, méghozzá akkor is, ha már van valamilyen ingatlanjuk. Változás az is, hogy a 30 millió forintnál értékesebb otthonokra is igényelhető majd a 10 milliós államilag támogatott hitel.
Az új rendeletekkel eltörlik az energetikai tanúsítványt is, és a mozaikcsaládok is élhetnek majd a családi otthonteremtési kedvezmény adta lehetőségekkel. Azt is szabályozzák ezentúl, hogy olyan ingatlanokat is meg lehet majd venni, amelyek nem felelnek meg az összkomfort feltételeinek. Erre azért van szükség, mert az ország egyes részein nincsen kiépített csatorna- vagy ivóvízhálózat.
Azért, hogy az új rendeletek mindenki számára közérthetőbbek legyenek, hamarosan egy külön rendeletben foglalják majd össze az új és a használt lakásokkal kapcsolatos szabályokat.

Amit eddig biztosan tudunk a csok-ról:
-      A 10 millió forintos otthonteremtési támogatás és 10 millió forintos hitel azoknak jár, akik három vagy több gyermek nevelését vállalják. A gyermektelen vagy egy-két gyermeket nevelők számára is javulnak a feltételek.

-      Új építésű ingatlanok esetén a kétgyermekeseknek járó vissza nem térítendő támogatást 2,6 millió forintra, a korábbi duplájára emelték.

-      A feltételrendszer is egyszerűbb lett. Mivel csupán az igénylők mintegy 10 százaléka tudta elérni a kedvező energetikai besorolást ingatlanvásárlás esetén, az energetikai minősítés szerinti különbségtételt eltörölték.

-      A használt ingatlanok után járó csok alapösszege átlagosan 10 százalékkal nőtt. Eltörölték a 300 ezer, illetve 350 ezer forintos négyzetméterár-korlátot, így a maximális értékhatárt is.

-      A közfoglalkoztatottakat nem kívánják kizárni a csokból, ezért az ő esetükben egy külön szabályozás készül majd.


Népszerű bejegyzések