2015. január 10., szombat

Kiderült, kik veszik a legtöbb lakást Budapesten

Tavaly 1183 Európai Unión kívüli állampolgár 1143 ingatlant vásárolt Budapesten, elsősorban a belvárosban - írta a Népszabadság pénteken a fővárosi kormányhivatal adataira hivatkozva. 






A kérelmezők között az orosz és kínai állampolgárok voltak többségben, őket az ukrán és izraeli kérelmezők követik. Jelentősebb számban kértek még engedélyt vietnami, egyiptomi és egyesült államokbeli állampolgárok. (Az uniós állampolgárok ingatlanszerzéséhez nem szükséges engedély, ezért az ő ingatlanszerzésükről nincsenek adatok.)

Javarészt 50-60 négyzetméter körüli lakás, ingatlan szerepelt az adásvételi szerződésekben; a főváros iránt érdeklődő külföldi vásárlók körében egyébként a belváros, valamint a X. és a XIII. kerület a legkeresettebb.

2013-ban 1365 külföldi személy ingatlanvásárlását regisztrálták országszerte. Ez látványos növekedés volt: 2011-ben 1069, 2012-ben pedig 1110 ingatlan tulajdonjogát szerezte meg 1120, illetve 1186 külföldi. A korábbi számokból kiderült, hogy egy évtizede még az írek, britek, hollandok és spanyolok adták az ingatlan-adásvételben az érintett ügyfelek többségét - írta a lap.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések