2013. július 25., csütörtök

Lakást kiadni ingatlanirodával?



A júliustól szeptemberig tartó időszakban általában felpezsdül az albérletek iránti kereslet. A diákok ilyenkor tudják meg, melyik főiskolára, egyetemre nyertek felvételt, sikerült-e kollégiumi helyet kapni, vagy albérlet után kell nézniük. A nyár végeztével a munkaerőpiacon is elkezdődik a mozgolódás. Több állás kerül meghirdetésre - rosszabb esetben megszüntetésre - így többen keresnek új albérletet, sokszor számukra ismeretlen városokban.

Lakást kiadni nem könnyű!
Aki próbált már lakást kiadni, valószínűleg szembesült azzal, hogy a legváltozatosabb korú, nemű, családi állapotú, anyagi helyzetű érdeklődők tömege jelentkezik a hirdetéseire. Az érdeklődők meghallgatása, megismerése kifejezetten időt- és energiát rabló folyamat, a legtöbb esetben a felbukkanó jelöltek 90%-a  szóba sem jöhet mint bérlő. Jobb híján néhány tapogatózó kérdés és  megérzés alapján próbálják az ingatlantulajdonosok eldönteni kire merjék rábízni lakásukat. Csak reménykedhetnek, hogy a lakás épségben marad, a bérleti díj pedig valóban kifizetésre kerül. 

Mit érdemes tenni főbérlőként?
 A tapasztalt főbérlők szeretnek biztosra menni és ingatlanos szakemberre bízzák a jelöltek előszűrését, hogy valóban csak azokkal kelljen foglalkozniuk, akik elvárásaiknak megfelelnek. 

Miért tudja ezt megoldani az Openhouse Ingatlaniroda?
Az Openhousenál fut össze a kereslet és a kínálat. Értékesítői minősítik az albérlet után érdeklődőket és csak olyan lakást ajánlanak, ahol tudják, mind az albérlő, mind a főbérlő elégedett lesz hosszabb távon is.

Hogyan zajlik az előszűrés az Openhouse-nál?
Az Openhouse az albérlet után érdeklődők minősítésekor összeveti adataikat:

  • életkorukat, nemüket
  • a jelentkezők foglalkozását
  • havi rendszeres jövedelmükett
  • a költözők számát
  • a jelentkezők családi állapotát,
  • mióta dolgoznak munkahelyükön
  • háziállatuk van-e
  • stb.


Az előszűrés eredményeként az Openhouse megbízható albérlő jelölteket közvetít a lakástulajdonosok felé, akik így nyugodtan alhatnak, biztonságban tudva a kiadott lakást.

Amit kevesen tudnak a diákokról és a háziállatokról
Sokan félnek a főiskolásoktól ingatlan kiadáskor, viszont van egy nagy előnyük. Általában a szülőktől kapják a pénzt, sokszor lakhatási támogatást is biztosít számukra a főiskola, egyetem, ezért kiemelkedő a fizetési hajlandóságuk és képességük.
A másik mumus a főbérlők számára a háziállat. Pedig érdemes figyelembe venni, hogy a háziállattal rendelkező albérlők sokkal nehezebben találnak lakást pont az előítéletek miatt, így végül ők sokkal hűségesebb és jobb fizető lakók.

Mindenki nyer az üzleten
Ha kiadó lakása van, vegye fel az Openhouse Ingatlanirodával a kapcsolatot, és segítünk, hogy megtalálja az Ön számára ideális albérlőket. Csak azokat ajánljuk, akikre a saját lakásunkat is rá mernénk bízni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések